Portfolio

Viral "DE HAVO?"

Schoolkeuze en opleiding

Guruz is een rockende non-profit stichting. Het doel is het verkleinen van het kennisgat tussen mbo-onderwijs en arbeidsmarkt. Dat doen ze door briljante opgenomen online gastcolleges te maken van 20 minuten bij de gaafste werkgevers.

Hiervoor verzorg ik de voiceovers.

Daarnaast speelde ik in deze video de papa van Lotte. Door middel van een satirische viral video is aandacht gegeven aan het thema rondom de schoolkeuze, waarbij de draak wordt gestoken met de manier waarop in de huidige tijd wordt omgegaan met het schooladvies en de vervolgopleiding. Praktisch of theoretisch opgeleid, als je maar plezier hebt in wat je doet!

Improvisatietheater

laaggeletterdheid

Hoe krijg je nu iets goed voor het voetlicht gebracht? Hoe kun je ervoor zorgen dat iets blijft hangen en dat mensen direct de impact van bepaald gedrag of een verandering daarvan kunnen zien? Door improvisatietheater. Samen met enkele fantastische andere spelers, mag ik door middel van improvisatie laten zien hoe je beter kunt communiceren met iemand met laaggeletterdheid.

Terug naar Christiaan 'Rowwe' Hezen

Theaterstuk over de geschiedenis van de naamgever van de band Rowwen Hèeze

Grote (Nederlandse) artiesten zouden er jaloers op zijn. Vijf keer een volle schouwburg met in totaal bijna 3200 bezoekers. De regionale voorstelling Terug naar Rowwen Hèze presteerde het om de bezoekers van Schouwburg Venray te betoveren met het verhaal van de historische Peelfiguur Rowwen (Christiaan) Hèze.

Ruud van den Einden speelde een dubbelrol als drummer van de band in de huidige tijd en eigenaar van het café rond 1900.

foto's volgen

schouwburg-venray-16-november-2023?pgid=lgii04sh-dd8dea_50e0ed36cd0d4b5a87b7b3cae0129ecamv2.jpg

Wei Achter de mist; Reprise

dementie

Dankzij het succes van "Wei, achter de mist", mochten we nog één keer terugkomen als afsluiter van een waanzinnig project.

Documentairemaker Ruud Lenssen heeft met zijn documentaire "Wei, zorgen om pap" internationaal hoge ogen gegooid. In deze documentaire volgt hij zijn vader die leidt aan een vorm van dementie. In het theaterstuk "Wei, achter de mist", heb ik de eer gehad om Ruud Lenssen te spelen. Compleet met live videobeelden.

Laaggeletterdheid

hulp bij laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een veelvoorkomend probleem, waarbij mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben, maar ook mensen die de Nederlandse taal als moedertaal hebben, moeite hebben met lezen en schrijven en rekenen en ook in hun digitale vaardigheden achterblijven. Het is belangrijk om daar aandacht voor te vragen! Ik heb hierbij in één van de video's meegespeeld én alle teksten ingesproken.

Meldpunt signaal

Maak je je zorgen om iemand

3. Social Media posts_1080x1080px

Voor Meldpunt Signaal heb ik meegewerkt aan hun bewustwordingscampagne. Ik speelde tandarts.

Deze campagne is opgezet, om bekendheid te geven aan het telefoonnummer wat je kunt bellen als je je zorgen maakt om iemand in je omgeving of buurt.

Ik verzorgde ook de voiceover voor  de andere filmpjes.

Wei achter de mist

Dementie

Documentairemaker Ruud Lenssen heeft met zijn documentaire "Wei, zorgen om pap" internationaal hoge ogen gegooid. In deze documentaire volgt hij zijn vader die leidt aan een vorm van dementie. In het theaterstuk "Wei, achter de mist", heb ik de eer gehad om Ruud Lenssen te spelen. Compleet met live videobeelden.

Foto gallerij

Verschillende foto's

Er zijn een aantal mooie foto's gemaakt bij verschillende producties. Deze heb ik hier verzameld.

Showreel

Wending & Dylan Haegens

In 2021 heb ik meegewerkt aan Wending; Een film over pesten. Ik speel de vader van de hoofdrolspeelster. De film is het geesteskind van Joop Kessels, oprichter van de Stichting Boyd’s Dream. De Heezenaar schreef het verhaal waarop de productie is gebaseerd. Veel jongeren die hebben meegewerkt, hebben ervaring met pesten, als slachtoffer of als dader. Wending kan heel wat emoties losmaken, de filmmakers willen mensen confronteren met de gevolgen van pesten door dingen te laten zien die normaal gesproken onbesproken blijven.

Ik heb in een aantal video's van Dylan Haegens gespeeld, de bekende youtuber uit Venray, waarin ik als leraar, schooldirecteur en als collega met de camper acte de presence mocht geven.

 

Copyright © 2023 Ruud Speelt. All rights reserved.
Disclaimer | Privacy policy